HVB-hem i Uppsala

Hej och hallå! En vän till mig har varit på ett HVB-hem i Uppsala och hon berättade för mig hur bra hon tyckte att det hade varit där. Jag har aldrig själv varit i behov av något HVB hem, det är förstås bra, men om jag skulle ha behövt det så hade jag mer än gärna åkt till Göransgården som är namnet på detta HVB-hem i Uppsala. 

Om nu någon tycker att jag lämnar ut min vän här så ska jag bara säga att jag har massor av vänner, ingen kan på rak arm veta vem jag pratar om, och dessutom skriver jag ju inte vad hon heter, hon sa också att jag fick skriva det här inlägget så allt är lugnt! Hur som helst så fick jag veta att det här är ett HVB-hem i Uppsala som tar emot personer med psykiska eller sociala funktionshinder och de står under tillsyn av Socialstyrelsen. Min kompis som har varit på tre andra hem tidigare berättade att det var första gången som hon kom till ett hem som har ett innehåll. De andra ställena hade mest varit förvaring, men på Göransgården fick hon den hjälp hon behövde. Sedan hon kom ut därifrån har allting gått bra för henne. Hon läser på Komvux och har fått höga betyg och nu har hon till och med sökt till psykologprogrammet vid Göteborgs Universitet, jag knäpper mina fingrar för att hon ska komma in. Det är viktigt att satsa på människor och aldrig ge upp hoppet. När jag tänker på vilken resa min vän har gjort så får jag nästan tårar i ögonen.  

Du gillar kanske också...